Tájékoztató a soproni rehabilitációs kúráról

Barátaim! Segítő szándékú ismeretlen Emberek! Köszönjük amit eddig értünk tettetek!

Talán több hozzászólásnál is felmerült, hogy a soproni rehabilitáció beutalóval a társadalombiztosítás terhére ingyenesen is igénybevető. Jó lenne, de nem így van. A google „sopron rehabilitáció” kifejezésre első körben három találatot dob.

a Bethesda Gyermekkórház leányunkat otthonápolásra elbocsátotta. A vele való további törődés, huszonnégy órás ápolás a mi dolgunk lett. A lényeget illetően a kórház lemondott a további rehabilitációról, nem látva annak értelmét.

A gyermek állapota az akkori statust meg sem közelíti, ezért kétségbeesetten kerestünk más ígéretet. Így került képbe a soproni intézet: http://www.neurorehab.hu/

Tájékoztató A Neuro Rehabilitáción Sopronban egyhetes kezelési periódusokban különböző eredetű bénulásokat kezelünk függetlenül az életkortól. A bénulás kialakulhat szülési sérülés következtében (cerebral pulsy) vagy felnőtt korban agyvérzés után. Nagyon gyakori, hogy különböző balesetek következtében sérül az agy és gerincvelő, melynek következménye lehet végtagbénulás, beszédzavar vagy szellemi hanyatlás. Különböző okok miatt kialakulhat járászavar, ami lehet imbolygó jellegű (ataxia). Mozgásmeglassulások általában az agy degeneratív betegsége miatt jönnek létre, ilyen a Parkinson-kór. A gerinc degenerativ betegségei miatt kialakult fájdalom szindrómákat hatásosan tudjuk befolyásolni a kezelési protokollunkkal. Kezelési stratégiánk kétirányú: egyrészt ingereljük direkt az idegrendszert másrészt intenzíven alkalmazzuk a mozgásterápiát körülbelül napi 3 órában. Az agyat éber emberen, fájdalmatlanul lehet ingerelni a fókuszált, változó elektromágneses térrel (TMS). A több napon át végzett repetitiv (ismételt) ingerlésnek terápiás hatása van. Külön ki kell emelni a figyelem kialakulását a kezelés következtében például koraszülött gyermekeknél illetve a figyelem megtartásának javulását autista gyermekeknél. Ezen hatás más kezelési formával nem hozható létre. Jelentősége van az izomlazításban és a mozgás beindításában. Hatása attól függ, mely agyterületet milyen paraméterekkel ingerelünk. Nagyon fontos az intenzív, célirányos mozgásfejlesztés, mely az újonnan képződő pályák helyes irányba történő kapcsolódását segíti elő. Az rTMS és intenzív mozgásterápia felgyorsítja a javulást. Ezen célt segíti elő a függesztőrácson végzett egyéni torna, mely egy célzott víz alatti tornának felel meg. Gépek, masszázs, vibrációs kezelés (Galileo) teszik teljessé a mozgásterápiát.

Alább ezt írják:

Aki önellátásában akadályozott az csak kísérővel jöhet, mert ápolást nem tudunk biztosítani. A szállás két személyre és a fenti kezelések egy személyre 700 Eur-ba kerülnek. Étkezést áraink nem tartalmaznak. Részletes árlista az Árak menüpont alatt érhető el.

Ez nagyon nem úgy néz ki, mint amit a honi Társadalombiztosítás finanszírozna. Ezért kértük a segítségeteket, amit nem tudunk eléggé megköszönni.

Köszönjük.