Pénzügyi beszámoló 2021

Sajnos az Alapítvány 2021-es tevékenységére is döntő befolyással volt a még 2020-ben bevezetett járványügyi veszélyhelyzet, amit a Covid megbetegedések miatt rendeltek el. A határozatokat is online egyeztetéssel hoztuk.

 Az előző évhez hasonlóan, személyes adománygyűjtési akciót nem tudtunk szervezni ebben az esztendőben sem. A támogatásaink nagy részét továbbra is magánszemélyektől, pénzügyi átutalás révén kaptuk.  A rendszeres támogatóink száma havi szinten kb. 10-15 fő között volt. Ehhez csatlakoztak az eseti támogatók. 2021-ban egy cégtől kaptunk pénzügyi támogatást.

 A családnak eljuttatott rendszeres havi összeggel továbbra is a gyógyszerek, az egészségügyi eszközök, a gyógytorna és a pszichológusi kezelések illetve az eseti mentős szállítások költségeit támogattuk.

A járványügyi helyzet bizonytalanságai miatt az intézményi rehabilitációs kúra helyett Bogi otthonába szervezett intenzív fejlesztéshez gyűjtöttünk anyagi támogatást. A megvalósult program gyakoribb gyógytornát, mentálhigiéniás foglalkozásokat jelentett, aminek egy része továbbra is folyik. Sajnos nem sikerült helyettesítő, besegítő szakszerű betegápolót találnunk, aki tehermentesíteni tudná az édesanyát heti pár órában. Ez a probléma évek óta fennáll, törekszünk a megoldásra, eddig sikertelenül.

Az Alapítvány működésében költségek csak a folyószámla kezelésével és az alaptevékenységgel kapcsolatban keletkeztek.

 A kuratórium tagjai munkájukért továbbra sem részesülnek bérezésben, az alapító oklevélben foglaltak szerint díjazás nélkül végezték feladataikat.

Az alapítványnak önkéntes munkaként a könyvelést továbbra is Szabóné Martinkó Eszter végzi, a honlapot Marsi Kristóf Mátyás kezeli.

Budapest, 2022. május 10.
Nyikos Katalin
kuratóriumi elnök