Pénzügyi beszámoló 2019

 A 2019-es évben továbbra is fontos célunk volt az alapítvány működését biztosító pénzügyi alap megőrzése, illetve növelése, hogy az elsődleges célunknak megfelelően   – Horváth Boglárka Ápril otthoni gondozását, kezelését támogatni tudjuk.

2019-ben a támogatás összegét a kuratórium a szülőkkel egyeztetve havi   250 ezer forintban állapította meg. A támogatási összeggel segítettük a gyógytorna, a logopédiai fejlesztés, a speciális mentős szállítás, a segítő ápolónővér, a szükséges vitaminok, és Bogi otthoni gondozása miatt megemelkedett rezsiköltségek fedezetének előteremtését.

Ebben az esztendőben végre megnyílt a lehetőség egy erősítő, intézeti rehabilitációs kezelésre. Erre a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központban került sor 2019 októberében. A kéthetes kezelés költségét az alapítvány fedezte. Miközben Bogi különböző foglalkozásokon, kezeléseken volt jelen, a tehermentesített édesanyjának is módja nyílt aktív pihenésre. A jól sikerült rehabilitációt ebben az évben is szeretnék megismételni.

2019 őszén egy segítőnk támogatási akciót indított a facebookon keresztül, amelynek eredményeképpen sikerült az Alapítvány pénzügyi helyzetét megerősíteni.  Négy cég mellett közel száznegyven egyéni támogatótól kaptunk pénzügyi segítséget Bogi részére.

Egy székesfehérvári csoport jótékonysági vásári bevételeivel szeretett volna segíteni, de sajnos a vásár elmaradt. Ehhez az akcióhoz készülve szórólapokat készíttettünk, amelyeket máskor is fel tudunk majd használni.

Az akcióktól függetlenül kialakult egy stabilnak mondható támogatói kör, amelynek tagjai havi rendszerességgel küldenek kisebb-nagyobb összeget az Alapítványnak Bogi számára.

A társadalmi párbeszéd elindításához  – az újraélesztés körülményeiről, feltételeiről- az alapítványnak továbbra sincs megfelelő anyagi és személyi bázisa.

 Az alapítvány kuratóriumának tagjai az alapító oklevélben foglaltak szerint díjazás nélkül végezték feladataikat.

A támogatásokon felül csak az alapítványi működéshez szükséges és az alaptevékenységgel kapcsolatos kifizetésekre került sor.

A honlappal kapcsolatos teendőket Marsi Kristóf Mátyás és Horváth Ernő, a könyvelést Szabóné Martinkó Eszter végzik. Munkájukért anyagi juttatást nem kapnak, azt önkéntes munkában látják el.

Budapest, 2020. június 23.
Nyikos Katalin
 kuratóriumI elnök