Pénzügyi beszámoló 2020

Az Alapítvány 2020. évi tevékenységére rányomta a bélyegét a Covid-járvány miatti veszélyhelyzet, az elrendelt zárlatok és a járvány kezeléséből eredő bizonytalanságok.

Semmilyen személyes adománygyűjtési akciót nem tudtunk szervezni ebben az évben. A támogatásaink nagyrészét magánszemélyektől pénzügyi átutalás révén kaptuk. Vannak évek óta rendszeres támogatóink, ill. esetiek. 2020-ban csak egy céges pénzügyi adomány érkezett kisebb értékben.

 A családnak eljuttatott rendszeres havi összeggel továbbra is a gyógyszerek, az egészségügyi eszközök, a gyógytorna és a pszichológusi kezelések illetve az eseti mentős szállítások költségeit támogatjuk.

Három jelentősebb projektet tudtunk megvalósítani:

  • Bogi édesanyjával két hetes rehabilitációs kezelésen vett részt Szegeden, a Szent Vincent Rehabilitációs Központban. Ennek összes költségét (szállítás, szállás, ellátás, kezelések) az alapítvány fedezte.
  • A nyáron sikerült a Bogi által használt lakószobába légkondicionáló berendezést beszereltetni. A projekt megszervezésében és lebonyolításában nagy segítséget kaptunk Orosvári Zsolttól, aki összeköttetést biztosított a készülék forgalmazójához (INNOVATE-AIR KFT) és egy üzembehelyező vállalkozáshoz (LARO Hűtés-Fűtés Klímatechnika) is. Támogatásukkal kedvezményesen tudtuk megvásárolni és felszereltetni a készüléket.
  • Decemberben sikerült a családi ház kapubejáratát is felújíttatni. Ezáltal a mentős szállítás  könnyebbé,  biztonságosabbá vált. Ezeknek a munkálatoknak az árát is alapítványi pénzből fedeztük.

 Az Alapítvány működésében költségek csak a folyószámla kezelésével és az alaptevékenységgel kapcsolatban keletkeztek.

 A kuratórium tagjai munkájukért továbbra sem részesülnek bérezésben, az alapító oklevélben foglaltak szerint díjazás nélkül végezték feladataikat.

Az alapítványnak önkéntes munkaként a könyvelést továbbra is Szabóné Martinkó Eszter végzi, a honlapot Marsi Kristóf Mátyás kezeli.

Budapest, 2021. május 25.
Nyikos Katalin
kuratóriumi elnök